Torba Tasarının Maliyeti 17 Milyar TL
BASİAD Balıkesir’in Menfaatleri İçin Çalışan Bir Ortak Fayda Kuruluşudur.
ANASAYFA
YÖNETİM
KOMİSYONLAR
ÜYELERİMİZ
SÜTUNLU KONAK
İLETİŞİM
          ENGLISH  
Tüzük Basiad Tarihçe Etik Basiad Vizyonu Yönetim Kurulu Başkanın Mesajı Komisyonlar Üyeler Onursal Üyeler Yüksek İstişare Konseyi Sütunlu Konak Basiad Blog Etkinlikler Raporlar Basın Bültenleri Kurumsal Kimlik Logo Basiad Evrensel Görüş Algısı Balıkesir Fotoğrafları

BASIAD Balıkesir Bankacılık 2012 Sektör Raporu


Torba Tasarının Maliyeti 17 Milyar TL

Maliye Bakanlığı, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile ilgili "etki analiz tablosu" hazırladı. Buna göre, tasarı ile getirilen düzenlemelerin devlete toplam maliyeti, 17 milyar 298 milyon 228 bin lira olacak. Kadın çalışanların küçük çocukları için işverence karşılanan kreş ve bakım hizmetleri, belirli sınırlar dahilinde ücret istisnası kapsamına alınıyor. Bu düzenlemeyle 17 milyon liralık 

Torba Tasarının Maliyeti 17 Milyar TL

Çarşamba, 21 Şubat 2018

Maliye Bakanlığı, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile ilgili "etki analiz tablosu" hazırladı.

Buna göre, tasarı ile getirilen düzenlemelerin devlete toplam maliyeti, 17 milyar 298 milyon 228 bin lira olacak. Kadın çalışanların küçük çocukları için işverence karşılanan kreş ve bakım hizmetleri, belirli sınırlar dahilinde ücret istisnası kapsamına alınıyor. Bu düzenlemeyle 17 milyon liralık gelirden vazgeçilecek.

İlave asgari geçim indirimi uygulaması kalıcı hale getiriliyor. 6,2 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren bu düzenleme ile devlet 800 milyon liralık geliri almayacak.

2018-2019 yıllarında imalat sanayi ile Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerine yönelik makina ve teçhizat alımlarında amortisman uygulama süresinin kısaltılması sağlanıyor. 80 bin firmayı ilgilendiren bu düzenlemenin maliyeti 400 milyon lira olacak.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'nda, minibüs tanımında sürücüsü dahil en çok 15 olan oturma yeri 17'ye çıkarılıyor. Böylece, kanuna göre otobüs olarak vergilendirilen 106 bin 615 araç, minibüs olarak vergilendirilecek ve 120 milyon liralık gelir alınmayacak.

Korunma/bakım tedbiri kararının sona erdiği tarihten itibaren 2 yıl içerisinde istihdam hakkından yararlanmak üzere bakanlığa başvurma zorunluluğu 5 yıla çıkarılıyor. Sürenin, himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren başlatılması ve öğrenim durumlarına uygun olmayan kadrolarda istihdam edilenlerin, öğrenim durumlarına uygun kadrolara atanmaları sağlanıyor. Böylece, yıllık ortalama 500 meslek lisesi, 120 yüksekokul 65 üniversite mezunu unvanlara göre ataması yapılacak. Bunun devlete maliyeti ise 1 milyon 728 bin lira olacak.

İş yeri yapımına ilişkin mal teslimi KDV'den istisna

Organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerince yapılan veya yaptırılan su, kanalizasyon, arıtma, doğalgaz, elektrik, haberleşme tesisleri, yol yapımı gibi altyapı yatırımları ile küçük sanayi sitelerindeki iş yeri yapımına ilişkin mal teslimi ve hizmet ifaları KDV'den istisna tutuluyor. Bu düzenlemeyle 80 milyon liralık gelirden vazgeçilecek.

Sanayi sicil belgesine sahip işletmelerin, yatırım teşvik belgesi aranmadan imalat sanayisinde kullandıkları yeni makine ve teçhizat alımlarına 31 Aralık 2019'a kadar KDV istisnası getiriliyor. Düzenleme ile sağlanacak destek 1 milyar lirayı bulacak.

Özel hukuk tüzel kişilerinin ruhsat sahibi olarak işlettikleri yeraltı maden işletmelerine sağlanan desteğin kapsamına, kamu kurum ve kuruluşlarının işlettikleri yeraltı maden işletmelerinde çalışan rödovansçılar da alınıyor. Bu kapsamda yaklaşık bin 500 çalışan için aylık bin 900 lira destek ödemesiyle yıllık 34 milyon liralık destek ödemesi öngörülüyor. Kaynak: https://www.dunya.com