Genç Girişimciye Büyük Teşvik
BASİAD Balıkesir’in Menfaatleri İçin Çalışan Bir Ortak Fayda Kuruluşudur.
ANASAYFA
YÖNETİM
KOMİSYONLAR
ÜYELERİMİZ
SÜTUNLU KONAK
İLETİŞİM
          ENGLISH  
Tüzük Basiad Tarihçe Etik Basiad Vizyonu Yönetim Kurulu Başkanın Mesajı Komisyonlar Üyeler Onursal Üyeler Yüksek İstişare Konseyi Sütunlu Konak Basiad Blog Etkinlikler Raporlar Basın Bültenleri Kurumsal Kimlik Logo Basiad Evrensel Görüş Algısı Balıkesir Fotoğrafları

BASIAD Balıkesir Bankacılık 2012 Sektör Raporu


Genç Girişimciye Büyük Teşvik

Gençlerin işyeri açmaları çalışma hayatının içinde olmaları ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları oldukça önemli. Bu önemden dolayı 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun ile genç girişimcilere prim teşviki getirildi. Söz konusu kanun 18 Mayıs 2018 ‘de yürürlüğe girdi. Girişimcilik şartları Girişimcilik teşvikinden yararlanabilmek için; 193 sayılı Gelir Vergisi 

Genç Girişimciye Büyük Teşvik

Çarşamba, 08 Ağustos 2018

 

Gençlerin işyeri açmaları çalışma hayatının içinde olmaları ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları oldukça önemli. Bu önemden dolayı 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun ile genç girişimcilere prim teşviki getirildi. Söz konusu kanun 18 Mayıs 2018 ‘de yürürlüğe girdi.

 

Girişimcilik şartları

Girişimcilik teşvikinden yararlanabilmek için; 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20 nci maddesi kapsamında kazanç istisnasından faydalanmak ve tescil edilmiş olmak.

Mükellefiyet başlangıç tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve 29 yaşını doldurmamış olmak, gerekiyor.

Yukarıdaki şartları sağlayan genç girişimcilerden 1 Haziran 2018  tarihinden itibaren ilk defa sigortalı sayılan gerçek kişilerin primleri, bir yıl süreyle  prime esas kazanç alt sınırı(2.029,5 TL ) üzerinden Hazinece karşılanacak. Ayrıca adi ortaklıklar ve şahıs şirketi ortaklıklarında  sadece  bir ortak girişimcilik teşvikinden yararlanacak. Ortakların tamamınında  girişimcilik şartlarını taşıması gerekiyor.

Genç girişimcinin kendi işinde bilfiil çalışması veya işin kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi gerekiyor. Örneğin seyahat, hastalık, askerlik, tutukluluk ve hükümlülük gibi zorunlu ayrılmalar  geçici olarak işinde bilfiil çalışmama şartını engellememektedir.

Başvuru nereye yapılacak?

Teşvikten yararlanmak isteyen genç girişimcinin; 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20 nci maddesi kapsamında kazanç istisnasından faydalandığına dair belgeyi bağlı bulunduğu vergi dairesinden alarak, bu belge ile birlikte  sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine müracaat etmesi gerekiyor.

Kaynak: Arif Temir - http://www.gunes.com